ОСТАННІ НОВИНИ

АЗС знову підвищили ціни на паливо

|

19 травня мережі АЗС підвищили роздрібні ціни на всі види палива. Про це OilNews повідомили в Консалтинговій групі А-95. Лідером зростання стала мережа AMIC (раніше Лукойл), яка збільшила ціни на 0,72-0,94 гривні за літр.

бензин

На заправках Shell, Socar, ОККО, «Татнефт» та «Азовнафтопродукт» плюс всі види палива подорожчали на 0,50 гривні за літр. Мінімальне зростання зафіксовано на АЗС мережі WOG, де бензини і ДП стали дорожче на 0,10 гривні за літр.

Ці зміни привели до збільшення середніх роздрібних цін по Україні.

Так, преміальні бензини додали в ціні 20 копійок за літр, А-92 подорожчав на 15 копійок за літр, ДТ стало дорожче на 14 копійок за літр, вартість бензинів А-95 збільшилася на 13 копійок за літр.

Мінімальні ціни по ДТ зафіксовані в мережах БРСМ-Нафта (17,32 гривні за літр) і “Укр-Петроль” (17,45 гривні за літр).

Найдешевший бензин А-95 пропонується на заправках БРСМ-Нафта (20,90 гривні за літр) і “Маршал” (21,08 гривні за літр).

Найбільш доступні ціни на преміальні бензини на АЗС “Укрпетроль” (20,75 гривні за літр) і БРСМ-Нафта (21,99 гривні за літр).

Нагадаємо, 25 квітня найбільші гравці скорегували свої стели в сторону підвищення. Так, консолідована мережа групи “Приват” додала 0,5 гривні за літр до ціни всіх палив. WOG, ОККО, Shell, SOCAR також пішли вгору на 50 копійок за літр по всіх позиціях.

Відзначимо, що подорожчання стало наслідком зростання котирувань нафтопродуктів в оптовому сегменті ринку, що пояснюється підйомом європейських котирувань на нафтопродукти слідом за стрибком вартості нафти.

ЕП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *