ОСТАННІ НОВИНИ

В'язням Львівщини почнуть надавати належну медичну допомогу

|

За наслідками проведених перевірок органами прокуратури Львівської області, усунуто порушення конституційних прав затриманих та взятих під варту осіб на медико-санітарне забезпечення та лікування у спеціальних палатах територіальних закладів охорони здоров’я МОЗ України.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

медична допомога в тюрмі

Зокрема, у ході цих перевірок, які проводились із залученням фахівців органів охорони здоров’я та санітарно-епідеміологічної служби, з’ясовано, що умови утримання в’язнів у 14 із 18 спеціальних палат не відповідають встановленим нормам. Ці приміщення не облаштовані відповідно до вимог чинного законодавства, мають недоліки технічного стану та діють із порушенням режимних вимог, правил пожежної безпеки. Також неналежним є санітарний їх стан.

Відтак, на виконання доручення прокуратури, Головним управлінням Національної поліції України у Львівській області припинено функціонування 8 палат у зв’язку із непридатними умовами для утримання в’язнів до усунення цих порушень. Решта спеціальних палат для лікування уже приведено у відповідність до вимог закону та забезпечено надання якісної медичної допомоги затриманим та взятим під варту громадянам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *