ОСТАННІ НОВИНИ

Українські компанії можуть брати участь у тендерах інших країн

|

Сьогодні, 18 травня, завершилася офіційна процедура приєднання України до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі. Про це повідомляє Урядовий портал, передає кореспондент Львівського порталу.

SOT

З цього дня українські компанії отримали право брати участь у державних закупівлях 45 країн-учасниць Угоди.

«Це – найпростіший шлях для експорту вітчизняних товарів. Українським компаніям не треба витрачати зайвих коштів на маркетинг, домовлятися про вихід у мережу чи відкривати представництво. Заявки і процедури державних тендерів зазвичай чітко структуровані. Тому все, що треба, це знайти цікавий тендер і відповідним чином оформити заявку», – каже заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Таким чином, українські підприємства отримали вихід на ринок країн ЄС, Японії, США, Кореї, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу і Канади. Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінюється в 1,7 трлн доларів щорічно, що більш ніж у 30 разів перевищує обсяг українського експорту у 2014 році.

Угода забезпечує рівний доступ до ринків у сфері державних закупівель. Іноземці матимуть повний доступ до українських державних тендерів так само, як українці – до закордонних. Але, якщо іноземні компанії вже давно де-факто могли брати участь у публічних закупівлях в Україні, то українські компанії тільки відкривають для себе глобальний ринок державних закупівель.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *