ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначать Свято Героїв

|

У неділю, 22 травня, у Львові пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення Свята Героїв. Про це Львівському порталу повідомили повідомили у департаменті внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА.

LODA

Заходи розпочнуться о 9:30 год у Білогорщі, біля пам’ятника Роману Шухевичу. Тут стартуватиме пробіг естафети студентів Львівського державного університету фізичної культури. Кінцева точка естафети – поле почесних поховань № 76 Личаківського кладовища, де учасники естафети, представники молодіжних громадських організацій, обласної і міської влади вшанують пам’ять героїв, що загинули під час проведення антитерористичної операції. Скорботні заходів на Личакові розпочнуться о 10:30 год біля могил де спочивають Герої Небесної Сотні, на полі почесних поховань № 67.

Урочистості також відбуватимуться біля пам’ятника Степану Бандері о 12:00 год. Тут заплановане проведення громадського віче.

Після проведення вказаних заходів учасники сформують дві колони, що рухатимуться вулицями Львова до центральної частини міста. Біля пам’ятника Адаму Міцкевичу колони зіллються в одну для проходження проспектом Свободи до пам’ятника Тарасові Шевченку. Урочисте проходження проспектом Свободи розпочнеться о 13:30 год.

Заходи в центральній частині міста завершаться на площі навпроти пам’ятника Кобзареві спільним виконанням Національного Гімну України.

В рамках заходів також заплановане відкриття виставки в Музеї визвольної боротьби України (вул. Лисенка, 23а). Виставка присвячена постаті полковника Євгена Коновальця. Відкриття відбудеться 23 травня о 15:00 год.

Під час заходів буде ситуативне перекриття руху транспорту за маршрутом проходження колон громадськості.

Довідка:

День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *