ОСТАННІ НОВИНИ

Переатестацію екс-міліціонерів на Львівщині щомісяця відтерміновують, - активіст

|

Дотепер все ще невідомо хто і як буде проводити переатестацію колишніх міліціонерів у Львівській області. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області Рустам Курбанов, передає Львівський портал з посиланням на Львівський прес-клуб.

міліція

«Ні в головному територіальному управлінні Національної поліції у Львівській області, ні в Громадській раді при МВС України, ні в головному управлінні Національної поліції України точно сказати не можуть», – стверджує він.

Громадський активіст нагадав, що торік був прийнятий Закон «Про Національну поліцію України», яким передбачено, що весь особовий склад у всіх регіонах України повинен пройти переатестацію.

«Насправді, закон почали порушувати ще до того, як він вступив в дію. Закон передбачав або дію перехідних положень, або ж те, що переатестацію здійснять до того, як він почне діяти. Не відбулося ні те, ні інше», – каже Рустам Курбанов.

Натомість, за його словами, зараз міліціонери, які не пройшли переатестацію, звертаються до судів з вимогами визнати рішення атестаційних комісій незаконними.

«Переатестація наразі здійснена в шести областях. У Львівській області ця процедура очікується та переноситься щомісяця ще з грудня минулого року», – розповів голова громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області рустам Курбанов.

Довідка

Не підлягають атестації бійці бойових спецбатальйонів МВС (у Львові це – батальйон «Львів»),  працівники патрульної поліції та викладачі й студенти університетів внутрішніх справ МВС України (у Львові – Львівського державного університету внутрішніх справ).

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *