ОСТАННІ НОВИНИ

Ніч на Східному фронті пройшла неспокійно

|

У зоні проведення АТО сьогодні вночі було неспокійно: бойовики обстрілювали і бомбардували українські позиції, порушуючи мирні угоди. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі АТО.

ато

Як повідомляється, проросійські озброєнні банди не припиняють обстрілювати позиції сил АТО. «Порушення про дотримання перемир’я фіксуються фактично вздовж усієї лінії розмежування, при чому бойовики все частіше застосовують важке озброєння, заборонене Мінськими домовленостями: в ніч на 18 травня 2016 року на Маріупольському напрямку вони понад годину обстрілювали з артилерійських систем калібру 152 мм наші позиції біля населеного пункту Славне», – повідомляють у штабі.

На тому ж напрямку противник бив по укріпленнях сил АТО на підступах до Новотроїцького з 120-мм мінометів, неподалік Гранітного – з великокаліберних кулеметів, а в районі Павлополя – з гранатометів.
Водночас у штабі наголошують, що продовжилися обстріли опорних пунктів сил АТО і в районі Авдіївки: бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та 120 мм, а також гранатометів та стрілецької зброї.
«Не спокійно було й на Луганщині. Там декілька разів під ворожий вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції біля Трьохізбенки та Станиці Луганської.
Минулої доби у повітряному просторі над підконтрольною ЗС Україні територією зафіксовано прольоти трьох ворожих БПЛА. Один з них – ударний, що бомбардував розташування одного з українських підрозділів вибуховими пристроями», – додають в повідомленні.
З початку доби ситуація помітно стабілізувалась, завдяки домовленостям щодо припинення вогню. Однак було зафіксовано щонайменше 2 епізоди застосування противником зброї в районі населених пунктів Новомихалівка та Красногорівка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *