ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця прокоментувала блокування в Ходорові вантажного потяга з деревиною

|

У Львівській залізниці прокоментували ситуацію із блокуванням активістами вантажного потяга з деревиною у Ходорові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі залізниці.

80

«У Львівській магістралі глибоко стурбовані ситуацію з затримкою руху вантажного поїзда на станції Ходорів. Такі затримки вагонів з лісовою продукцією  по суті є ні чим іншим, як втручанням сторонніх осіб в роботу залізничного транспорту. Ці втручання безпосередньо впливають на роботу залізниці, затримують рух поїздів, призводять до неможливості ефективно використовувати рухомий склад», – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошують, що регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» при здійсненні міжнародних перевезень вантажів, як перевізник, керується Угодою про міжнародне залізничне вантажне сполучення (СМГС). «Стаття 22 СМГС регламентує, що перевізник лише надає послуги з перевезення вантажу, а  стаття 16 СМГС встановлює, що відправник забезпечує правильність відомостей, вказаних у накладній, і несе відповідальність за вказану ним інформацію», – пояснила залізниця.

«Слід зазначити, що вантажі, завантажені у ці вагони, згідно з перевізними документами, прямують на експорт, тому до моменту прийняття вагонів до перевезення залізницею відправник отримує усі дозвільні документи на вивіз за межі митної території України від контролюючих органів, передбачені законодавством України (сертифікати, тощо), про які зазначає в перевізному документі (накладній), як супровідні, а також здійснює митне оформлення вантажу.

Встановлення належності лісової продукції на відповідність до конкретної характеристики Української класифікації товарів зовнішньо-економічної діяльності (УКТЗЕД) не входить до компетенції працівників залізниці, а тому вони керуються дозвільними документами, наданими відправниками, які  видані відповідними контролюючими органами.

У ситуації з затримкою вагонів у Ходорові Львівська залізниця сподівається на якнайшвидше вирішення, адже затримки рухомого складу призводять до погіршення роботи магістралі, зменшення виконаної роботи та втрати фінансових надходжень», – наголошують у прес-службі Львівської залізниці.

Як Львівський портал вже повідомляв, 17 травня активісти зупинили потяг із крупною партією лісу, документів на деревину не змогли показати.

Фото: соцмережі

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *