ОСТАННІ НОВИНИ

В міськраді знову відклали вирішення питання сім'ї Данилів, яку вже 17 років виселяють з квартири

ІРИНА ПУПКО для Львівського порталу

|

«Вічне» квартирне питання сім’ї Данилів, яку вже 17 років намагаються виселити з квартири на Вірменський, 8, продовжують затягувати. На засіданні громадської комісії з житлових питань при виконкомі ЛМР, що відбулося сьогодні, 17 травня, проблему так і не вирішили, бо нібито не були ознайомленні з усіма документами, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Олександра Данилів ще 17 років тому отримала ключі від квартири, проте не отримала ордер. Жінка розповіла за що вона отримала помешкання.

«Я працювала двірником з 1987 року. Моя мама працювала двірником 35 років. Вона заробила на квартиру, але помешкання надали у непридатному для життя стані. Я зібрала документи і мені дали житло позачергово, оскільки нас мешкало 7 осіб на 11 квадратних метрах. Працювала я в центрі, тож обрала квартиру на Вірменській. З 2002 року перенесла три операції, 2 інсульти,» – розповіла потерпіла.

2

Олександра Данилів прийшла до міського голови з вимогою вирішити її квартирне питання. Відтак мер вирішив передати слухання справи до громадської комісії.

Сьогодні ця комісія таки вперше зібралась, проте безрезультатно. Одна з членів комісії запропонувала відкласти рішення, вивчити всі матеріали справи і перенести дане питання до наступного засідання комісії. Інші члени єдиноголосно підтримали перенесення голосування, оскільки зважили на те, що Олександра Данилів 16 років пропрацювала двірником, а її зять служив в зоні АТО.

Активістка Ірина Юзик, яка багато років слідкує за цією справою, на своїй сторінці у фейсбуці так підсумувала сьогоднішню зустріч:

«Комісія вислухала, обіцяла вивчити документи і ще раз винести на розгляд. Наголошу, що в документах є і кримінальна справа чиновниці ЛМР Емілії Павлюк, від дій якої офіційно потерпілими визнали наших героїв. Так уже вийшло, що про біду цієї родини знає весь Львів. А за те як цю сім’ю у 2010 році виселяли з дому – спускали по сходах, вдягали кайданки, донька втратила дитину – нам всім має бути соромно».

Як раніше писав Львівський портал, в 1999 році жінці дали ключі від квартири, проте не дали ордеру, бо чиновницю Емілію Павлюк, яка займалась цією справою, засудили на 12 років за хабарництво. Сім’я Данилів вже 14 років судиться за право залишитись в своїй квартирі, проте вже є рішення суду про їхнє виселення з квартири на Вірменській, 8.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *