ОСТАННІ НОВИНИ

У Російському культурному центрі оселяться львівські патріотичні організації

|

Комісія з питань комунального майна та приватизації Львівської обласної ради на своєму засіданні 16 травня 2016 року підтримала ініціативу надання в оренду молодіжним патріотичним організаціям приміщень в колишньому «Російському культурному центрі» у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

33169469-e1458141019919-1

Як відомо, управління майном комунальної власності обласної ради підготувало орієнтовний перелік об`єктів спільної власності територіальних громад області, що пропонуються для приватизації у 2016 році. У цьому переліку містився об`єкт, розташований на вулиці Короленка у Львові. Колишнім користувачем приміщень була ГО «Російське товариство ім. О. С. Пушкіна». Насправді впродовж багатьох років за згаданою адресою діяв «Російський культурний центр».

За словами Олега Панькевича, до нього звернулася ГО “Громада та ініціатива” з проханням підтримати громадські організації патріотичного спрямування, надавши їм у пільгову оренду приміщення для офісів. «Активісти пропонують не віддавати будівлю під приватизацію, а використати для створення Громадського центру, в якому б на пільгових умовах розміщувалися громадські організації, статутні завдання яких спрямовані на національно-патріотичне виховання та розвиток української культури», – зазначає депутат.

Члени комісії погодилися із такою пропозицією і виключили будівлю із переліку об’єктів для приватизації.

Як Львівський портал вже повідомляв, аби врегулювати ситуацію у « Російський культурний центр» виїздила тимчасова контрольна комісія Львівської обласної ради з вивчення питання правомірності користування комунальним приміщенням. Водночас постало питання про передачу приміщення Російського культурного центру у Львові націоналістичним організаціям.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *