ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проведуть Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях»

|

У Львові особливі актори з різних міст України, Польщі, Білорусії та Литви приїдуть 20-22 травня зіграти свої вистави на ХІ Міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

5578f642-46be-49fc-a13e-b85634187afc

«Цього року захід отримав свою офіційну назву – «Шлях». Непротоптана стежина поступово розширилася і перетворилася на шлях, яким тепер простують талановиті актори з особливими потребами та їх друзі», – пояснили організатори.

Водночас зауважили, що темою фестивалю є Африка, тому під час підготовки до фестивалю будуть барабанні кола та виготовлення африканських костюмів.

У фестивалі візьме участь 11 театральних колективів, а це близько 150 акторів, які покажуть вистави на різні тематики – від дитячих казок, до філософських роздумів про сутність людини. Незвичні актори будуть грати у різних техніках – буде і ляльковий театр, театр тіней, драматичний театр, пластичний театр. Вистави будуть проходить на майданчиках міського палацу культури ім. Гната Хоткевича та на малій сцені театру ім. Лесі Українки, а в п`ятницю в рамках фестивалю відбудеться барабанне коло біля міської ратуші.

«Така подія є надзвичайно важливою не лише для Львова, а й для України в цілому, оскільки зачіпає надзвичайно актуальну соціальну тему – люди з особливими потребами. Можливості таких членів суспільства і справді дуже обмежені, щодо культурного розвитку та самореалізації навіть мови не може бути. Потрапити в театр чи філармонію людині на візку майже не можливо; відвідувати творчі студії чи гуртки – теж. Єдиний вихід для викинутих на маргінес суспільства їх членів це різноманітні спеціальні заклади та НРЦ (навчально-реабілітаційні центри), в яких вони можуть вести діяльність та вчитися. Ще можуть бути групи батьків чи небайдужих волонтерів, котрі утворюють невеличкі приватні студії. Але будь-яка робота потребує визнання та оцінки, той результат, який можна представити світу. Саме це і становить найбільші труднощі. Куди податися театру неповносправних? Де вони покажуть свою виставу? Хто зможе оцінити їх роботу, дати поради, обмінятись досвідом? Відповідь – на фестивалі особливих театрів «Шлях», – зазначають організатори.

Програма фестивалю

20 травня (п’ятниця)

Міський палац культури ім. Гната Хоткевича 1)

10.30 – Відкриття фестивалю

11.00 – Ранішній блок вистав: «Одного разу в Африці»  театр «Картинка»  (м. Львів), «Ах ці миші”»  театр «To i owo»  (Польща),  «Про ріпку»  театр «Ніка»  (м. Червоноград), «Лісова пісня»  театр «Передзвін»  (м. Жовква)

13.00 – Обід

14.30 – Денний блок вистав: «Біля фонтану»  театр «Аникщяйскичсвет»  (Литва), «Добро перемагає зло»  театр «Творча майстерня»  (м. Червоноград), «Я людина і я дію»  театр «Джерела»  (м. Київ), «Язиката Хвеська»  театр  «ТАМІ»  (м. Луцьк)

16.30 –Нагородження учасників І фестивального дня

18.00 – Велике барабанне коло біля Львівської Ратуші

21 травня (субота)

Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки (камерна сцена)

13.00 – Показ вистав: «Якщо ти віриш»  театр «Журавка»  (м. Львів), «Притча»   театр «Вогники любові»  (м. Львів), «Людина грішна»   театр «Золота молодь»  (м. Львів)

15.30 – Нагородження учасників ІІ фестивального дня

19.00 – Інтеграційна вечірка на тему “Африка” для учасників фестивалю

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *