ОСТАННІ НОВИНИ

ТОП найперспективніших професій в Україні. Рейтинг від Держслужби зайнятості

|

Державна служба зайнятості  склала перелік найбільш перспективних професій в Україні, попит на які не буде зменшуватись у найближчі роки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі служби.

266499

Так, серед них опинились медичні професії, інженерні, фахівці галузі IT та агрономи.

«Якщо ви розмірковуєте, якої саме спеціальності необхідно навчитись, щоб у майбутньому без особливих труднощів знайти роботу, то можемо вас запевнити, що у ТОП найбільш перспективних в Україні професій і за затребуваністю у роботодавців, і за рівнем заробітної плати є професії у галузі IT, медичній галузі, інженерні професії та висококваліфіковані спеціалісти у аграрній сфері», – зазначив виконуючий обов’язки Голови Державної служби зайнятості Сергій Кравчекно.

За його словами, якщо розглядати найбільш перспективні професії у розрізі робітничих спеціальностей, то найбільш затребуваними у найближчі роки будуть трактористи, кухарі, швачки, водії та будівельники. При цьому, С. Кравченко наголосив, що середня заробітна плата кваліфікованого кухаря близько 8 тисяч гривень, а справний тракторист за рік може отримувати заробітну плату до 120 тис. грн.

На сьогоднішній день, як додав С. Кравченко, найбільш перспективні професії в Україні можна безкоштовно опанувати, звернувшись до служби зайнятості. «Якщо до нас звертається людина без спеціальності, або ж, маючи освіту вона не може знайти підходящу роботу, ми пропонуємо безкоштовно пройти навчання у центрах професійно-технічної освіти ДСЗ або в інших навчальних закладах. Так, протягом січня-квітня 2016 року, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 85,9 тис. безробітних, у т. ч.  20,2 тис. осіб навчалися у ЦПТО», – поінформував С. Кравченко.

Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій, продавець, швачка. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання у ЦПТО – 85%.

За словами в.о. Голови ДСЗ, сьогодні служба зайнятості знаходиться у процесі реформи і одним із її важливих складових є запровадження короткострокового та середньострокового прогнозу ринку праці. За допомогою такого прогнозу можна буде визначити не тільки затребуваність професій на ринку праці в найближчі 1-5 років, але і розрахувати потребу у спеціалістах в конкретних регіонах країни.

Фото: vikka.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *