ОСТАННІ НОВИНИ

Під час бойових дій у зоні АТО поранили п'ятьох українських воїнів

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військовослужбовців немає, 5 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

17-05

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, на Луганському напрямку противник один раз порушив режим тиші під Трьохізбенкою.

Що стосується Донецького напрямку, то вчора бойові дії велися лише під Авдіївкою.

«Одразу після опівночі минулої доби окупанти розпочали потужну артпідготовку тривалістю 2 години, відкривши вогонь з мінометів, 122-мм гармат (САУ «Гвоздика»), а також танків. По наших позиціях було випущено 58 артилерійських та 15 танкових снарядів, а також майже 50 мінометних мін. Артилерійський вогонь вівся зі значної відстані – не менше 7 км. За інформацією ГУР МОУ, для корегування вогню та уточнення результатів вогневого ураження противник залучив 2 БПЛА «Орлан-10». а також застосовував комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3». Також низка ворожих обстрілів відбулася і в світлу пору доби. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, з них 5 – із застосуванням важкого озброєння», – розповів Мотузяник.

Окрім цього, за його словами, противник продовжує порушувати режим тиші по всьому фронту на Маріупольському напрямку. Зокрема, лише поблизу Докучаєвська ворог випустив по наших позиціях понад 50 мінометних мін. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів.

«Також минулої доби противник знову атакував нас з повітря, скинувши запалювальні кумулятивні гранати з БПЛА. Об’єктом атаки став тиловий склад сил АТО, що розташований на відстані 20 км від лінії фронту. Втрат особового складу та техніки немає», – розповів Мотузяник.

Фото: РНБО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *