ОСТАННІ НОВИНИ

Чотири тисячі гектарів землі Львівщини підуть на аукціон

|

На Львівщині інвесторам пропонують орендувати 3,7 тисячі гектар сільськогосподарських земель. Про це повідомляє Урядовий портал, передає кореспондент Львівського порталу.

zemlia

У Головному управлінні Держгеокадастру Львівської області сформували перелік з 196 земельних ділянок для ведення сільськогосподарського виробництва. Інвесторам запропонують на аукціонах взяти в оренду 3708 га земель державної власності (за межами населених пунктів).

Ділянки визначені у всіх районах Львівщини. Найбільше пропозицій у Дрогобицькому (29 ділянок, площею 835 га), Бродівському (40 ділянок, площею 639 га), Городоцькому (21 ділянка, площею 374 га) та Мостиському (15 ділянок, площею 332 га) районах Львівської області.

«Завдяки проведенню аукціонів вартість оренди вдасться збільшити. Усі кошти, сплачені за користування державними сільськогосподарськими землями будуть спрямовані до місцевих бюджетів та щорічно їх поповнюватимуть», – зазначив Андрій Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Проведення земельних аукціонів з продажу права оренди сільськогосподарських земель вже засвідчило свою ефективність. За цей рік землевпорядники Львівщини продали право оренди на 55 земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Землі площею 1019,2 га віддали у користування терміном на сім років. Орендарі сплачуватимуть до місцевих бюджетів майже 2,5 млн. грн. у рік.

Ознайомитися з переліком земельних ділянок, результатами проведених земельних аукціонів можна на сайті Держгеокадастру.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *