ОСТАННІ НОВИНИ

На Сході нарешті почали будувати «стіну» від Росії

|

У Луганській області почалися роботи з інженерно-технічного облаштування україно-російського держкордону. Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає Українська правда.

стіна

За його словами, роботи вже стартували.

«Роботи вже почалися. Уже прибули бригади геологів, геодезистів, зараз ідуть роботи з дослідження ґрунту, підготовчі роботи до технічного завдання. Працюють дві потужні групи, які рухаються уздовж кордону одна назустріч інший», – заявив він.

На його думку, «якщо буде нормальна процедура фінансування, то абсолютно реально побудувати всі заплановані об’єкти» до 2018 року.

Як відомо, 19 листопада 2014 року Кабінет міністрів ухвалив рішення затвердити указ президента Петра Порошенка про позначення лінії україно-російського кордону. Проект передбачає спорудження траншей, ровів, а також спеціальних об’єктів.

Спочатку проект називався «Стіна». Пізніше ініціатива з облаштування кордону з Росією отримала назву «Європейський вал».

У серпні 2015 року в Державній прикордонній службі України заявили про завершення підготовки до односторонньої демаркації кордону з Росією.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *