ОСТАННІ НОВИНИ

Сенатори США хочуть виділити Україні 500 мільйонів доларів

|

У Сенаті США (Верхня палата Конгресу) у проекті бюджету на 2017 фіскальний рік пропонують передбачити до 500 млн дол. на допомогу Україні, в тому числі на летальну зброю. Про це повідомляє УНІАН.

сенат

Сенатори Маккейн (Республіканська партія) та Джек Рід (Демократична партія) 13 травня оголосили про завершення роботи над проектом бюджету національної оборони США на 2017 звітний рік. У четвер, 12 травня, комітет Сенату США з питань збройних сил підтримав законопроект, що дозволяє виділити 602 млрд доларів на фінансування потреб Міністерства оборони США (Департаменту оборони) та фінансування національних програм з безпеки Міністерства енергетики США (Департаменту енергетики).

Маккейн наголосив, що сильні союзники та партнери мають життєво важливе значення для національної безпеки США.

«По мірі того, як виклики нашій спільній безпеці продовжують посилюватися у різноманітті та складності, закон про бюджет на національну оборону США збільшує підтримку союзників та партнерів, які борються разом з нами, поділяючи спільний тягар та захищаючи наші цінності», – наголошується на сайті Маккейна.

У зв’язку з цим підкреслюється, що, відповідно до законопроекту «дозволяється виділити до 500 мільйонів доларів для надання допомоги Україні у галузі безпеки, включаючи допомогу на летальні засоби».

Водночас зазначається, що законопроектом обмежується надання Україні цих коштів, тобто вона може отримати лише 250 млн доларів, а решту отримає лише після того, як глава Пентагону особисто засвідчить, що Україна вжила суттєвих заходів, спрямованих на проведення інституційних реформ у системі оборони в питанні боротьби з корупцією, у питанні підвищення відповідальності та підтримки військового потенціалу, досягнутих за допомогою наданої допомоги у сфері безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *