ОСТАННІ НОВИНИ

Президент підписав закон про лібералізацію торгівлі вживаними автівками

|

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект «Про внесення змін до статті 189 Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів». Законом планується узгодити закони у сфері оподаткування операцій з уживаними товарами з нормами ЄС. Про це повідомляє РБК-Україна.

avto

Останній етап проходження документа – повернуто з підписом від президента.

«Метою пропонованого проекту Закону України є сприяння розвитку ринку вживаних товарів в Україні, зокрема автомобільного, виведення його з тіні, забезпечення прозорих, конкурентних, а головне прибуткових умов ведення бізнесу офіційними підприємствами автомобільної галузі та забезпечення стабільних додаткових надходжень до Державного бюджету» , – сказано в пояснювальній записці.

Так законом планується привести законодавство у сфері оподаткування операцій з уживаними товарами відповідно до норм Європейського Союзу.

Зокрема, документом передбачається виключення поняття однорідності для цілей статті 189 Податкового кодексу України; введення справедливого застосування податку на додану вартість до операцій на ринку вживаних товарів (в тому числі вживаних транспортних засобів), яке полягає в оподаткуванні маржинального доходу, тобто різниці між ціною продажу і документально підтвердженої ціною придбання уживаного товару.

Крім того, буде розширено коло суб’єктів, які можуть залучатися до операцій купівлі-продажу вживаних товарів із застосуванням спеціального правила визначення бази оподаткування відповідно до Податкового кодексу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *