ОСТАННІ НОВИНИ

Перемогу Росії на Олімпіаді в Сочі забезпечив допінг

|

Американське видання The New York Times з’ясувало, що збірна Росії перемогла у загальному заліку Олімпіади-2014 завдяки вживанню заборонених препаратів. Про це повідомляє Еспресо.TV.

rus

Колишній голова московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков заявив американському виданню про те, що напередодні Олімпіади-2014 у Росії було розроблено допінгову програму, учасниками якої стали кілька десятків спортсменів.

За словами Родченкова перед Іграми у Сочі було розроблено спеціальну суміш з анаболіків (метенолону, тренболону та оксандролону), яку спортсменам вживали разом з алкоголем, який допомагав препаратам швидше абсорбуватися у крові і виводитися з організму.

Також екс-чиновник щоночі отримував від міністерства спорту список атлетів, проби який було необхідно підмінити.Потім зловмисники вночі по кілька годин таємно працювали у лабораторії, передаючи пляшечки з сечею через таємний отвір у стіні, аби їх протестували наступного дня. За словами Родченкова, таким чином було підмінено близько сотні «брудних» проб.

Родченков стверджує, що 15 з призерів Ігор вживали допінг. Зокрема він звинуватив у цьому лижника Олександра Легкова, який здобув золото та срібло, дворазового олімпійського чемпіона з бобслею Олександра Зубкова та переможця змагань зі скелетону Олександра Третякова.

Фото: ua.lexss.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *