ОСТАННІ НОВИНИ

Які італійські шедеври виявили в Україні

|

17 картин, які викрали з музею «Кастельвеккьо» знайшли на острові Турунчук, що на Одещині. Дорогоцінні полотна були викрадені з італійського музею в Вероні ще наприкінці листопада минулого року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДПС України.

20

Встановлено, що для переховування від слідства в Республіці Молдова картини були незаконно переміщені в Одеську область з використанням міжнародних поштових перевезень. Слідство також встановило членів транскордонної злочинної групи, серед яких були громадяни України, Молдови та Росії, а також осіб, які мали збувати полотна в Україні та Росії.

Викривши злочинну групу та схему переміщення картин, слідчо-оперативна група віднайшла схрон в якому знаходилися викрадені полотна.

Варто відмітити, що 17 знайдених картин таких митців як Рубенс, Тінторетто, Пізанелло, Каротто, Ганс Де Йоде та Мантенья і інших оцінюються на суму близько 16 мільйонів євро.

Також під час оперативних заходів прикордонники отримали дані, що розшук картин перебуває і у сфері інтересів ФСБ РФ, а крадії взяті нею під свій контроль. Крім того, ФСБ планувала власну операцію з вивезення картин до Придністров’я, яке є підконтрольним Росії.

Оригінальність полотен підтверджено мистецтвознавчою експертизою.

Раніше повідомлялося, що в Україні виявили 17 дорогих картин, викрадених з музею у Італії.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *