Як у Львові стартував Дитячий Форум

ІРИНА ПУПКО для Львівського порталу

|

Сьогодні, 12 травня, у Палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбулося відкриття Дитячого Форуму.Це одна з найбільших подій для розвитку і радості дітей та їхніх батьків, який триватиме до 15 травня, передає кореспондент Львівського порталу.

дитячий форум

Дитячий Форум – це 500 заходів за 4 дні: читання, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, наукові досліди, спортивні розваги, інтерактивні уроки з фізики, астрофізики, біології, екології, історії, мови, літератури, креативного письма, події для батьків, а також книжкові новинки для дітей від українських видавців.

«Я думаю, що усі 500 заходів, які ми підготували, є найцікавіші, тому що ми намагалися врахувати усе, що може бути цікавим дітям і їхнім батькам. Тут є і ігри, і розваги, тут є квести, є різні змагання, є навчання, майстер-класи, читання, співання, танцювання і багато іншого.

В нас тут чарівна країна, яку можуть від сірості і нудьги врятувати лише діти. Саме це ми намагається для них створити і залучити їхніх батьків, вчителів, бібліотекарів, щоб кожен день життя наших дітей нагадувало цю захопливу гру і щоб вони кожен день рятували країну», – відзначила президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

На Дитячий Форум завітають відомі дитячі письменники, перекладачі та ілюстратори: Іван Андрусяк, Галина Вдовиченко, Леся Воронина, Сашко Дерманський, Володимир Рутківський, Оксана Лущевська, Мар’яна Савка, Катерина Михаліцина, Катерина Бабкіна, Анатолій Дністровий, Галка Крук, Наталка Малетич, Наталка Іваничук, Тетяна Стут, Дара Корній, Олександр Есаулов, Марина Рибалко, Алевтина Кахідзе, Катерина Штанко, Наталка Гайда та багато інших.

Вони спілкуватимуться із відвідувачами на зустрічах, автограф-сесіях і у творчих майстернях.

дитячий форум1

Для дітей різних вікових категорій покажуть видовищні наукові експерименти та проведуть майстер-класи, інтерактивні лабораторні практикуми, стендові покази. Усі ці заходи спрямовані на зацікавлення дітей у науковій діяльності, винахідництві та технічній творчості незалежно від віку.

Мистецькі та рукодільні майстер-класи: з ліплення, малювання пастеллю та аквареллю, з виготовлення листівок, пазлів, повітряного змія, прикрас з полімерної глини, а ще майстер-класи з виготовлення об’єктів з керамопластики, створення пісочних картин у пляшках, виготовлення обручів з капелюшком, браслетів у стилі «Шамбала», ляльок-травниць, створення шпильок з фетру та ін.

Музейний квест. Це пізнавальна гра, у якій беруть участь музеї та дитячі видавництва та в ігровий спосіб презентують свою діяльність. Квест відбудеться у приміщенні Львівського Палацу мистецтв. Разом з Українським центром розвитку музейної справи (м.Київ).

Книжково-бібліотечний квест. Під час цієї гри діти дізнаються про історію створення книги, інновації у видавничій справі, які з’являлись на певних етапах і в певні епохи. Всі учасники квесту у результаті отримають свою власну книгу. Спільно з Науковою бібліотекою Львівського національного університету імені Івана Франка.

Заходи для дошкільнят (всього 80 заходів) проводяться спільно з Львівською школою Монтессорі, «Веселим вуликом» та іншими центрами дошкільного розвитку.

Освітній майданчик: освітня реформа, розвиток різних форм навчання. Спільно з ГО «Про.Світ» і ЛОІППО.

Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». У межах Дитячого Форуму відбудеться заключний етап Конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016». Переможці обласних етапів зі 19 областей України, міст Львова та Києва і переможці конкурсу з усіх міст та районів Львівської області (разом 100 дітей і 50 супроводжуючих бібліотекарів) беруть участь у літературних заходах, зустрічаються з відомими українськими дитячими письменниками, беруть участь у майстер-класах з різних видів творчості та мистецтва, які проводять художники, письменники, актори та інші митці, відвідують бібліотеки, книгарні та видавництва, за домовленістю відвідують компанії партнерів. Конкурс «Книгоманія» проводиться з 2002 року і спрямований на популяризацію читання серед дітей та підлітків.

Велика гра «Країна героїв». Дитячий Форум – це окрема країна, яка має своїх ворогів: лінь, нудьгу, одноманітність. Країні постійно загрожує Морок, її потрібно рятувати і відбудовувати. Зробити це під силу Героям та Супергероям, які володіють суперсилами. Це територія довіри, командної гри та правил win-win. Учасниками гри можуть стати діти від 6 до 13 років.

Вартість квитків:

(дорослі і діти від 5 до 16 років)

Попередній продаж: на 1 день: 20 грн; на 4 дні: 40 грн.

На вході: на 1 день: 30 грн; на 4 дні: 40 грн.

Вхід безкоштовний: для пільгових категорій.

Квитки на Дитячий Форум можна придбати на сайті kasa.in.ua, 097-0000-754

ВСІ МАЙСТЕР-КЛАСИ, КВЕСТИ І РОЗВАГИ – БЕЗКОШТОВНІ.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *