ОСТАННІ НОВИНИ

Скандального журналіста Коцабу засудили до 3,5 років ув'язнення

|

Суд в Івано-Франківську засудив блогера і журналіста Руслана Коцабу до 3,5 років ув’язнення за перешкоджання діяльності армії і виправдав за статтею про державну зраду. Про це із зали суду повідомив кореспондент ВВС Україна.

22

Суд також постановив зарахувати кожен день, проведений паном Коцабою в попередньому ув’язненні, за два дні покарання.

Таким чином блогер, якого арештували в лютому 2014, може відбути за ґратами від півроку до року – залежно від того, скільки триватиме розгляд апеляції.

Сам засуджений і його адвокат Тетяна Монтян уже заявили, що оскаржать вирок. Пані Монтян назвала рішення суду «половинчастим і боягузливим».

«Я хотів просто проінформувати нормальних мирних людей про те, що коїться на Сході в так званій зоні АТО», – сказав він перед початком засідання.

Пана Коцабу звинуватили в тому, що його заклик відмовитися від мобілізації, поширений через Youtube, негативно вплинув на обороноздатність України.

Обвинувачення також закидало йому «підривну діяльність» проти України, безпідставні звинувачення української армії у вбивстві цивільних на Донбасі і співпрацю з російськими телеканалами «Россия 1», «Россия 24», НТВ і «Первый канал».

Сам він наполягає, що його заклики були спрямовані проти війни, яку блогер називає «громадянською» і «братовбивчою».

Захист пана Коцаби називав звинувачення в державній зраді «юридично абсурдними».

Правозахисна організація Amnesty International назвала Руслана Коцабу в’язнем сумління і закликала звільнити його.

Раніше Львівський портал повідомляв, що СБУ затримала скандального журналіста Коцабу, який бойкотував мобілізацію. Згодом скандального журналіста Коцабу таки посадили.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *