ОСТАННІ НОВИНИ

З’явився інвестор, який хоче взятися за Грибовицьке сміття

|

Біля Грибовицького сміттєзвалища незабаром може з’явитися полігон європейського зразка для вивезення туди сміття, саме ж сумнозвісне сміттєзвалище рекультивують. Про це сьогодні, 11 березня, на прес-конференції повідомила заступник керівника Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

грибовичі

Так, за словами чиновниці, зараз ведуться перемовини із громадою Грибовичів щодо нюансів зведення такого полігону.

«За результатами спільних переговорів між Львівською міськрадою,  Львівською ОДА та інвесторами сьогодні ведуться перемовини з громадою села Грибовичі на предмет побудови  полігону європейського стандарту. Він буде захищений з точки зору впливу на навколишнє середовище і ґрунтів.  Відповідно, пропонується створити спільне підприємство такого полігону, де Грибовицька громада зайде як основний співвласник території . Прибутки від цього полігону будуть надходити до бюджет Грибовицької громади», – переконує І. Гримак.

Вона зазначає, що новий полігон навряд чи буде мати стосунок до міської влади Львова.

«Я думаю, що Грибовицька громада є самодостатньою і цілком спроможна сама вирішувати, що робити далі з територією. Я думаю, що найближчим часом буде прийняте рішення щодо інвестора», – додає чиновниця.

Як уточнює І. Гримак, полігон буде зведений на території поруч сміттєзвалища, яке рекультивують.

Щодо потенційного інвестора, то Ірина Гримак зауважила, що такий невіртуальний підприємець існує.

«Є один інвестор, зараз стоїть питання реєстрації юридичної  особи тут, на території Львівщини. Це є український інвестор, який живе за кордоном», – зазначає вона.

Раніше Львівський портал писав, що у Жидачівському районі може постати сміттєпереробний завод. Також стало відомо, що на Львівщині 18% мешканців викидають сміття у кущі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *