ОСТАННІ НОВИНИ

Як цьогоріч у Львові відсвяткують День кельнера

|

«Подаруй кельнеру квітку!» – під цим гаслом 21 травня у Львові вже увосьме відзначатимуть День кельнера. Мета святкувань полягає у підвищенні престижу професії офіціантів та спонуканні молоді до навчання у цій сфері. Цьогоріч на кельнерів, а також інших активних мешканців міста чекає низка нових цікавих конкурсів та заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

офіціант

Так, цього дня о 12.00 год у Львівській міській раді (пл. Ринок, 1, каб. 202) відбудеться відзначення найкращих кельнерів закладів готельно-ресторанного бізнесу Львова 2016 року, нагородження переможців конкурсу за лайк та репост про «День кельнера» у Facebook та Instagram вечерею на двох в ресторані «Реберня» (вул. Підвальна, 4), а також конкурсу «Найкраще селфі з кельнером» від Клубу ресторанного туризму «Добрий смак». Також із 18.00 до 21.00 год в низці закладів готельно-ресторанного бізнесу Львова власники, керівники, чиновники, депутати та відомі львів’яни працюватимуть кельнерами, а ввечері в Театрі Пива «Правда» (пл. Ринок, 32) відбудеться вечірка «Lviv Кelner Party».

«Уже традиційно цього дня ресторатори та відомі люди працюватимуть кельнерами у закладах міста. Тривають перемовини з кількома десятками осіб. Серед підтверджених – Андрій Ферцак, ведучий на радіо «Люкс», Зеник Карач, рок-музикант і лідер гурту «Wszystko» та інші. Також у пабі «Люфт», де зазвичай проходить багато рок-концертів, власники пообіцяли, що весь персонал закладу в цей день складуть рок-музиканти – ті, які зазвичай виступають там вечорами», – розповідає представник Клубу Галицької Кухні Всеволод Поліщук.

«Я думаю, що багатьом кельнерам буде приємно побачити, з якою відповідальністю власники закладів та публічні люди ставляться до їхньої професії», – відзначає представник Клубу галицької кухні Олексій Петелько.

Як підкреслює в.о. начальника управління економіки ЛМР Вікторія Довжик, це свято не має аналогів у світі.

«Це наше ноу-хау – лише у Львові відбувається таке свято, і до того ж – відбувається стабільно щороку, все більше і більше людей долучається до нього. Результат тієї уваги, яку ми приділяємо галузі ресторанного господарства, у тому, що сфера ресторанного господарства дедалі глибше сприймається візиткою Львова – так само, як і архітектура чи культура», – зазначає Вікторія Довжик.

Відтак, організатори дійства закликають львів’ян та гостей міста, які 21 травня завітають у ресторани та кав’ярні, подарувати своєму кельнеру або кельнерці весняну квітку, подякувавши таким чином за їхню працю. «Натомість, власникам та керівникам ресторанів Львова пропонуємо особисто одягнути форми офіціантів та з 18.00 до 21.00 год обслуговувати клієнтів своїх закладів», – додає Вікторія Довжик.

Відзначимо, що День кельнера у Львові святкують з 2009 року. Організаторами є департамент економічної політики Львівської міської ради, Львівський туристичний альянс, Клуб галицької кухні та Клуб ресторанного туризму «Добрий смак».

Нагадаємо, у місті все ще триває прийом заявок на найкращого кельнера, а також реєстрація для рестораторів, які цього дня погодяться доєднатися до обслуговування клієнтів. Заявки (у вкладеннях) приймають до 15.00 год. 13 травня включно у відділі економічного розвитку Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, каб. 531, [email protected], тел.: 297-59-80, факс 235-42-26).

Фото: vsapravda.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *