ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд звільнив керівника Держлісагентства та заборонив вирубку лісів

|

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабінет міністрів підтримав пропозицію міністерства тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулюючих актів і прийняв рішення про звільнення керівника Держлісагентства, передає кореспондент Львівського порталу.

вирубка1

«Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення.

Це – реакція Уряду на мій звіт щодо інспекції Національних парків Карпатського регіону. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман визначив пріоритетом створення системи, що унеможливить варварську вирубку лісів», – написав міністр.

Уряд також доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та про результати у двотижневий строк поінформувати Кабінет Міністрів.

Окрім того, у повідомленні Семерака йдеться про те, що у місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентство, Держрибагентство мають опрацювати та подати Кабінету Міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу у цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій.

«У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад.

Важливо розуміти, що ліс возять дорогами, це бачать органи місцевого самоврядування, контролюючі та правоохоронні органи. Зрештою сусіди цих браконьєрів! Вони мовчки потурають.

Рішення про звільнення керівника Держлісагентства прийнято», – зазначив О. Семерак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *