ОСТАННІ НОВИНИ

У Жидачівському районі може постати сміттєпереробний завод

|

У Жидачівському районі є ділянка, на якій інвестор хоче збудувати сміттєпереробний завод. Про це сьогодні, 11 травня, повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За словами чиновниці, наразі розглядаються декілька варіантів розміщення омріяного сміттєпереробного заводу.

«Є декілька є варіантів, де розглядається території у перспективі для будівництва такого заводу. Це є Яворівський район – територія колишньої  «Сірки». Це є Миколаївській район на межі з Жидачівським і є в Жидачівському районі одна земельна ділянка, яка межує з Франківською областю і розглядається в перспективі для такого заводу, який навіть буде працювати з переробленим матеріалом на доставку відходів у вигляді пресованих брикетів для подальшого спалювання на цементному заводі», – зазначила чиновниця.

З словами І. Гримак, на будівництво заводу у Жидачівському районі є потенційний інвестор.

«У найближчі 1-3 роки сміттєпереробний завод буде не якимось віртуальним, а буде реальним і буде збудований на території області. Ми подали своє технічне завдання з точки зору об’єму, з точки зору спроможності довозу і інженерного забезпечення цієї території. Як тільки у нас буде відповідь від колег, які зробити таку пропозицію, будемо детальніше над цим працювати», – зазначила вона.

Для того, аби такий завод функціонував, в області треба довести до ладу ринок сміття.

«Для того, щоб існував сміттєпереробний завод, має бути ринок сміття. А ринок сміття – це те, що продукуємо ми з вами. Якщо ми навчимо нас всіх правильно віддати це сміття, заплатити за цю послугу кошти ,перевізник везе його,а переробник отримує його як сировину. До тих пір, поки ми не навчимо людей викидати сміття не в кущі, не в річку, а в контейнери», – резюмувала І.Гримак.

Як повідомлялося, на Львівщині ще 18% мешканців викидають сміття в кущі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *