ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівські області ще 18% населення викидає сміття в кущі

|

У Львівській області 82% населених пунктів приєднанні до системи централізованого вивозу сміття, частина мешканців все ще лишає сміття просто неба на стихійних сміттєзвалищах. Про це сьогодні, 11 травня, під час прес-конференції повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За словами чиновниці, сьогодні на Львівщині працює 21 звалище твердих побутових відходів, до якого звозять сміття з більшої частини області. Минулого року ситуація зі сміттям була ще гірша.

«Ми минулого року проаналізували ситуацію в області зі збором твердих побутових відходів і, на жаль, ми жахнулися від статистики, яка була станом на березень. З усіх населених пунктів лише 30% забезпечували централізоване вивезення сміття. Місто Львів, не всі міста обласного значенні  і декілька районних центрів мали підписані відповідні контракти з компаніями чи комунальними підприємствами, які здійснювали забір сміття», – зазначила І. Гримак.

За її словами, сьогодні Львівщині не вдається повністю забезпечити себе централізованим вивезенням сміття через ряд причин.

«На жаль, ми не справились на 100% з тим завданням, бо стикнулися з опором серед населення. Бо не всі люди розуміють, що це таке, і для чого це потрібною. Багато хто звик викидати сміття у кущі. Також є райони, у які важко дістатися техніці. Зокрема, це Турківський, Дрогобицький, Старосамбірський і частина Сколівського району, де є важкодоступні населені пункти, бо це гірська місцевість. Для таких випадків обласна рада прийняла рішення придбати відповідну комунальну техніку – це буде сміттєва машина, яка буде передана комунальному підприємству, що  буде забезпечувати вивіз сміття», – розповіла чиновниця.

До слова, вартість однієї такого спецтранспорту більше 1 млн грн.

І. Гримак додала, що «Станом на кінець квітня ми маємо 82% охоплених населених пунктів, де централізовано здійснюється збір твердих побутових відходів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *