ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують долучитись до Тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я

|

З 10 по 17 травня проходитиме Всеукраїнський Тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Метою заходів є підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

вайфай в лікарні

Заходи Тижня спрямовані на взаємодію медичної громадськості та ЗМІ для обговорення актуальних питань в охороні репродуктивного здоров’я, значимості збереження репродуктивного здоров’я, пропаганди здорового способу життя. Планування народження дітей стосується кожної родини, адже здоров’я майбутніх поколінь залежить від здоров’я батьків. Тому кожен має можливість визначити стан свого соматичного та репродуктивного здоров’я.

Заклади охорони здоров’я Львівщини, що входять до складу служби планування сім’ї та охорони репродуктивного здоров’я населення забезпечують безкоштовне обстеження та консультування пар, які вступають в шлюб, щодо прегравідарної підготовки. Координатором служби планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я населення у Львівській області є обласний центр репродуктивного здоров’я населення. Заклад координує роботу мережі з підготовки спеціалістів, здійснює зв’язок з медичними закладами та громадськістю, розробляє стратегію і тактику для медичних установ з метою покращення доступності медичної допомоги населенню з питань репродуктивного здоров’я. Веде активну просвітницьку діяльність у формуванні відповідальної дітородної безпечної поведінки, підвищення професійного рівня в системі репродуктивного здоров’я.

В Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я населення можна отримати консультативну та медичну допомогу з питань планування сім’ї, безпліддя та невиношування вагітності,  профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *