ОСТАННІ НОВИНИ

Держслужбовців та представників об’єднаних громад навчать працювати в Prozorro

|

У травні на Львівщині стартує серія безкоштовних навчальних семінарів для замовників та учасників державних закупівель ProZorro. Про це Львівського порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

prozorro

Зокрема, вже завтра, 11 травня, департамент економічної політики облдержадміністрації розпочинає перше навчання з питань функціонування системи електронних закупівель.

За словами директора департаменту Романа Филипіва, такі семінари відбудуться у кожному районі для представників райдержадміністрацій та усіх об’єднаних територіальних громад.

Довідка

У лютому 2015 року в пілотному режимі відкрилася платформа закупівель ProZorro, яку було розроблено разом із бізнесом, громадськими активістами, світовими експертами, недержавними організаціями із боротьби з корупцією та іншими активними учасниками процесу. Ця система вперше дозволила постачальникам подавати свої пропозиції в електронному вигляді і, відповідно, залучити великі групи вже існуючих постачальників до державних тендерів. Зараз у системі проходять тільки невеликі закупівлі, що не підпадають під дію Закону – так звані «допорогові закупівлі». Запровадження системи електронних торгів і тендерних закупівель дасть змогу значно зекономити бюджетні кошти, забезпечить відкритість та прозорість в сфері державних закупівель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *