ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні - День перемоги над нацизмом

|

Сьогодні, 9 травня, українці святкують День перемооги над нацизмом у Другій світовій війні, який прийшов на зміну радянському Дню Перемоги. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

den peremogu

Український інститут національної пам’яті завчасно оприлюднив методичні матеріали, і рекомендував відзначати нове свято у новому форматі. Незважаючи на те, що до 9 травня 2015 року закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» офіційно не набув чинності, в Україні на офіційному рівні відзначили свято у форматі, відмінному від форматів святкування «Дня Перемоги». Цього дня відбулись покладання квітів до пам’ятників невідомим солдатам Червоної армії, у Києві — марш миру за участю військових духових оркестрів з України, Естонії, Литви, Польщі, Сербії.

Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам’яті та примирення, є квітка червоного маку — загальноприйнятий у світі символ відзначення пам’ятних днів Другої світової війни. В Україні використовується у власній стилізації, розробленій харківським дизайнером Сергієм Мішакіним. Гаслом обох пам’ятних днів є «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *