ОСТАННІ НОВИНИ

Киян, що приїхали до Львова на Великдень, ошукали на оренді житла

|

У Львові ошукали чотирьох мешканців Києва на оренда квартир. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

шахраї

До Галицького відділу поліції  5 травня  надійшли чотири заяви про шахрайство від мешканців міста Київ.

Громадяни повідомили, що вони стали жертвами шахраїв, яким перерахували кошти, в загальній сумі 3360 гривень у якості передоплати за подобову оренду житла у Львові на Великодні свята.

В усіх випадках гості Львова переказали кошти на рахунки вказані шахраями, а коли прибули до Львова то з‘ясувалося, що  квартири за вказаною адресою, про оренду якої домовлялися,  не існує, або ж «власник квартири» не відповідає на телефонні дзвінки.

За цими фактами проводиться розслідування.

Правоохоронці застерігають, що зважаючи на те, що  охочих відвідати столицю Галичини досить багато, останнім часом почастішали випадки шахрайства при оренді квартир подобово.

Щоб не втрапити в пастку ошуканців і не зіпсувати свій відпочинок, працівники поліції радять звертати увагу на те, що шахраї придумали новий спосіб “заробітку”. Вони копіюють фото квартир на різних сайтах і розміщують пропозиції, представляючись власниками. Ціни вказують зазвичай нижче ринкових, щоб заманити клієнтів. Після того, як жертва переказує кошти, просто вимикають телефон. Як результат – люди втрачають свої гроші і залишаються без житла.

Щоб не потрапити на гачок, необхідно під час телефонної розмови запитати точну адресу запропонованого житла і перевірити в пошукових системах (інтернет-ресурсах оренди житла) чи дане помешкання раніше  здавалося в оренду і відгуки про нього. Також, варто віддати перевагу оренді житла, яке пропонують фірми з нерухомості, які мають власні сайти.

Фото: dr.ck.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *