ОСТАННІ НОВИНИ

Як діти з усіх куточків України розмальовують Святоюрський мур у Львові

|

Біля церкви Святого Юра діти з усієї країни здійснюють монументальний розпис на тему «Ангели-хоронителі наші, які удень так і вночі будьте Україні до помочі». Про ідею та тему розпису Львівському порталу розповіла керівник проекту, голова Форуму «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» Ольга Михалюк.

DSC_3058

DSC_3073

«Андрей Шептицький шукав різні шляхи для того, щоб вивести українську культуру на європейський рівень. І сьогодні цим Форумом я хочу довести, що ми маємо продовжити ті ідеали, які Шептицький заклав ще 100 років тому. Мені хочеться, щоб діти всієї України зобразили того ангела, який молиться і просить Господа припинити безглузді війни. Тому я закликаю батьків талановитих дітей заходили на сайт Львівська муніципальна дитяча галерея та відправляли дитячі малюньки на мою електронну адресу ([email protected]). Ми будемо виставляти їх на сайті, щоб образотворчо показати молитву маленьких українців», – розповіла Ольга Михалюк.

DSC_3060

Розпис Святоюрських мурів завершать у червні 2016 року талановиті учасники Форуму «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа», які прибувають до Львова 29 травня з міст Сєвєродонецька, Маріуполя, Славянська, Кальчика, Хмельницька, Станиці Луганської, Черкас, Одеси, Рогатина та Києва.

DSC_3075

Зазначимо, що Міжнародний форум мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» заснований Ольгою Михайлюк у 2003 році на базі БФ «Львівська дитяча галерея» з метою відродження виховних ідей та дороговказів Митрополита Андрея Шептицького.

Цього року Форум проходить під патронатом Преосвященного Владики Ігоря за підтримки Львівської обласної адміністрації, Львівської міської та обласної рад, фонду Шептицьких і мецената української культури.

DSC_3071

DSC_3063

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *