ОСТАННІ НОВИНИ

У Кам’янка-Бузькому районі стартують позачергові вибори

|

Цієї суботи, 7 травня, стартує виборчий процес позачергових виборів Незнанівського сільського голови Кам’янка-Бузького району Львівської області. Вибори ж відбудуться у неділю, 26 червня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

вибори

Як повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, ці вибори призначені у зв’язку із достроковим припиненням повноважень Незнанівського сільського голови Василя Політила.

«У кінці минулого року він звернувся з особистою заявою до Незнанівської сільської ради про складання повноважень сільського голови за власним бажанням. Відтак на сесії Незнанівської сільської ради було розглянуто питання про складання повноважень і порушено перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Незнанівського сільського голови», – розповів Федір Алєйніков.

Суб’єктами виборчого процесу на цих виборах є місцеві організації партій, які висунуть кандидатів для участі у виборах, спостерігачі, територіальні та дільничні виборчі комісії, та виборці.

Виборчий процес включає такі етапи:

1) утворення одномандатних, територіальних виборчих округів;

2) утворення (у разі необхідності), формування складу територіальних виборчих комісій, утворення дільничних виборчих комісій;

3) складання списків виборців, їх перевірка та уточнення;

4) висування та реєстрація кандидатів;

5) проведення передвиборної агітації;

6) голосування у день виборів;

7) підрахунок голосів виборців, установлення підсумків голосування і результатів місцевих виборів.

Додамо, що витрати на підготовку і проведення позачергових виборів здійснені за рахунок коштів Державного бюджету України, як цільова субвенція відповідному місцевому бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *