ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє друзів «провели» через фіктивні фірми понад 14 мільйонів

|

Правоохоронці у Львівській області повідомили про підозру у фіктивному підприємництві, ухиленні від сплати податків та незаконному переведенні безготівкових коштів у готівку двом «підприємцям». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ НП у Львівській області.

конвертаційний центр

Як встановили правоохоронці, 35-річний мешканець Нового Роздолу та 65-річний львів’янин, не маючи на меті здійснення підприємницької діяльності, придбали комерційні структури, одна з яких – приватне підприємство, а інша – товариство з обмеженою відповідальністю, та використовували їх як конвертаційний центр для незаконного переведення безготівкових коштів у готівку за фіктивними операціями з купівлі-продажу товарів.

Під час досудового розслідування, відкритого за ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України, працівники поліції встановили, що у такий спосіб «підприємці» провели через рахунки понад чотирнадцять мільйонів гривень, частину з яких перевели у готівку.

Невдовзі матеріали кримінального провадження будуть скеровані на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *