ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр екології звільнив чиновника за рубку лісу і приїхав ревізувати Львівщину

|

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак дав доручення звільнити керівника державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

715

Вчора міністр побував з робочою поїздкою в Національному природному парку «Гуцульщина», розташованому у Косівському районі Івано-Франківської області.

Під час поїздки, за власною ініціативою, міністр оглянув проблемні території НПП «Гуцульщина», де здійснюються незаконні рубки лісів у межах природно-заповідного фонду без отримання відповідних лімітів. Це – численні ледь прикриті пеньки, лисі схили гір у межах парку.  Це також самовільно захоплені  лісові земельні ділянки, здані у  приватне користування з порушенням норм законодавства.

За результатами масштабів побаченого та враховуючи численне ігнорування рішень ряду міністерських комісій Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківські області, Остап Семерак дав  доручення негайно звільнити начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака.

«Незаконні вирубки лісів на території Національних природних парків – це ганьба для нашої держави. Так далі бути не може. Ми повинні зупинити це. Складність питання в іншому,  численні звернення до  Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області  та,  навіть, до  Державної екологічної інспекції  України і Державного агентства лісових ресурсів не зупинили хижацького знищення лісів заповідних територій», – зазначив Міністр Остап Семерак.

Також Остап Семерак нагадав, що незаконна і неконтрольована вирубка Карпатських лісів може призвести до екологічної катастрофи в регіоні, в результаті якої можуть розпочатися зсуви ґрунту, масові паводки, знищення червонокнижних видів  тварин та рослин та створення реально загрозливої ситуації для населення.

«Ми будемо працювати над розширенням  площ заповідних територій, а тих хто буде продовжувати знищення пралісів Карпат будемо  суворо наказувати згідно законодавства України», –  пообіцяв міністр.

Він також висловив сподівання на підтримку Уряду та Президента, а також на злагоджену спільну роботу  місцевих органів влади та самоврядування.

Як відомо, сьогодні міністр Остап Семерак ревізує Львівщину. У маршруті чиновника Яворівський національний природній парк (смт. Івано-Франкове).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *