ОСТАННІ НОВИНИ

Заборонити усі російські видання – неправильно, найдієвішим є ліцензування, – Кириленко

|

Нещодавно відбулося перше засідання спеціально створеної робочої групи при Держкомтелерадіо, яка займається напрацюванням закону щодо обмеження доступу російських книг антиукраїнського змісту на ринок України. У складі комісії – видавці, письменники, громадські діячі та експерти. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

книга

Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вважає, забороняти усі російські видання – не правильно, найдієвішим і найдемократичнішим варіантом буде запровадження ліцензування на російську книжкову продукцію.

«У моїх планах на протязі двох тижнів, тобто у травні,  запропонувати на розгляд Кабінету Міністрів законопроект про ліцензування книжкової продукції, яка має походження із країни-агресора. Якщо це наукові видання, привезені із Росії, то, безумовно, після ліцензування вони повинні доходити до споживача. Якщо це підривна, антиукраїнська і пропагандистська книжка, вона не повинна перебувати на полицях наших книгарень. Хочу наголосити, що закон про ліцензування не буде розповсюджуватися на українські та іноземні книги, а лише на ті, які привезені із країни-агресора», – сказав  В’ячеслав Кириленко.

Фото: osvita.mediasapiens.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *