ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман пообіцяв українцям «вивести з коми» розбиті дороги

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував масштабний ремонт доріг в Україні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

дорога

“Один з пріоритетів роботи Уряду і відповідних міністерств, і Укравтодору є в тому, щоби навести лад на українських дорогах. Завдання є надзвичайно важливе і надзвичайно непросте, оскільки автодорожнє господарство і дороги України знаходяться у критичному стані”, – заявив Володимир Гройсман, оглядаючи стан проведення ремонтних робіт.

За його словами, в Україні потрібно побудувати стратегію розвитку доріг. “Найголовніше, що ми маємо зробити, – побудувати стратегію розвитку українських доріг. Ми маємо не просто робити кілометри, ми маємо розуміти, звідки буде побудований автомобільний коридор, як він вплине на розвиток нашої держави цей автомобільний коридор. Дуже важливо розвивати наш транспортний потенціал, логістичний потенціал, який є в Україні”, – наголосив Володимир Гройсман.

Глава Уряду зауважив, що у 2016 році на поточний ремонт доріг в Україні виділено близько 20 млрд. грн., і у травні-червні розпочнеться поточний і середньопоточний ремонт доріг по усій Україні.

“Ми будемо робити і в тому числі середньопоточний ремонт, для того щоб вивести зі стану коми українські дороги. Ви побачите це протягом декількох місяців, що ситуація буде виправлятися”, – зауважив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що на ремонт доріг передбачені консолідовані ресурси з Державного бюджету, Фонду регіонального розвитку, залишків кредитних коштів, залучених під державні гарантії у 2012-2013 рр., коштів міжнародних фінансових організацій (ЄБРР, ЄІБ, МБРР), місцевих бюджетів, надходження до яких значно зросли у результаті фінансової децентралізації, а також спеціального фонду місцевих бюджетів від понадпланових надходжень від митниць.

У зв’язку з цим Глава Уряду висловив за необхідне, аби в усіх областях України почали одночасно працювати над поліпшенням стану доріг. За його словами, відповідне завдання стоїть перед Міністерствами, Укравтодором та регіональними структурами.

“І в Києві, і в інших містах України має відбуватися масштабний ремонт доріг, тому що в рази стало більше коштів на місцях, – зауважив Володимир Гройсман. – Об’єднуючи цей ресурс, ми можемо зробити дуже серйозний крок уперед щодо наведення ладу на автошляхах України. На це потрібен час”, – наголосив він, закликавши місцеві підприємства брати участь у тендерах і продовжувати ремонти доріг.

Разом з тим, потрібно ефективно та раціонально використати передбачені на ремонт доріг ресурси, підкреслив Голова Уряду. “Найголовніше – не просто акумулювати гроші, а забезпечити абсолютно відкрите, публічне їх використання”, – зазначив він.

Окремо Володимир Гройсман наголосив на необхідності дотримання високої якості робіт з ремонту чи будівництва доріг. За його словами, необхідно забезпечити контроль за здійсненням робіт та використанням виділених на це коштів. Своєю чергою Глава Уряду жорстко реагуватиме на випадки неякісного ремонту та зловживань на будівництві доріг, підкреслив він.

“Я теж, як і ви, їжджу тими самими дорогами, і бачу, у якому вони сьогодні стані. Мушу сказати, що не тільки треба сьогодні використати ресурси, які передбачені, а треба зробити так, щоби кожен на своєму місці по совісті просто працював, – зауважив Володимир Гройсман. – Та якість робіт, яку подекуди ми зустрічаємо в Україні, мене не влаштовує, як, я переконаний,  і більшість українців. Ми примусимо дорожні служби працювати з новою якістю”, – наголосив він.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *