ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики обмежують свободу пересування спостерігачів ОБСЄ

|

Бойовики обмежуютьБойовики на тимчасово окупованій території Донбасу обмежують свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ від 3 травня, який оприлюднений на сайті місії.

ОБСЄ

Зокрема, згідно з повідомленням, бойовики відмовили представникам наглядової місії у доступі у с. Любовка, підконтрольному “ДНР”.

“У Любівці (в 20 км на північний захід від Донецька) охоронець “ДНР” в одязі військового типу не пропустив спостерігачів СММ на укріплений комплекс, що охороняється, посилаючись на те, що там нічого немає і він закритий на замок”, – зазначили у місії.

Згідно з повідомленням, укріплений комплекс, куди не пустили місію ОБСЄ, за оцінкою спостерігачів, являє собою колишній склад або ремонтну майстерню.

Представник “ДНР” заявив, що раніше цей об’єкт використовувався як база, але тепер він належить місцевій сільськогосподарської компанії.

Крім того на блокпосту у підконтрольному “ДНР” м.Дебальцеве через кілька хвилин після прибуття місії ОБСЄ член “ДНР” вимагав, щоб спостерігачі негайно залишили територію.

“За його словами, у спостерігачів СММ не було дозволу від “командира” перебувати тут. СММ поінформувала про це Спільний центр з контролю і координації (СЦКК) і залишила територію”, – зазначено у повідомленні.

Вмеcте з тим у місії зазначають, що у підконтрольному Україні с. Новозванівка (70 км на захід від Луганська) у дорожнього загородження спостерігачів СММ зупинив і не пустив далі командир Збройних сил України, посилаючись на те, що їхати далі небезпечно.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *