ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія не має з чого заплатити за освітлення вулиць

|

За поданням прокуратури заблоковані рахунки департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

кошти

За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрія Гольця, заблоковані рахунки по загальному фонду, відтак департамент не може заплатити гроші за обслуговування і електроенергію світлофорів, за освітлення вулиць, за прибирання міста тощо.

«Вчора вечері керівництво обласного казначейства повідомило мені, що сьогодні будуть заблоковані розрахункові рахунки по загальному фонду, а це поточне утримання міста: робота світлофорів, зовнішнє освітлення, прибирання міста, у зв’язку з тим, що виконавча служба на вимогу окремих працівників прокуратури, які судяться з містом, за невиконання рішення суду вимагають арештувати рахунки департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Ми вживаємо всіх заходів, щоб рахунки були розблоковані. Мова йде про несплату нами штрафних санкцій, які накладені виконавчою службою на невиконання рішення суду, а це сума еквівалентна майже 10 тис. грн. Але ми ж розуміємо, що далі буде інше виконавче провадження, сума штрафу буде вже не 10 тис. грн, а буде 100 тис. грн  – буде знов арешт рахунку.

Це один з елементів тиску – блокування рахунків департаменту, щоб ми не могли виконувати своєї господарської діяльності. Станом на цю годину, казначейство не здійснює жодної операції по перерахуванню коштів  в користь наших контрагентів, які надають нам послуги, а це «Львівсвітло», «Львівавтодор» тощо. Ми не можемо їм заплатити, бо рахунки в нас заблоковані. Департамент робить абсолютно все для того, щоб їх розблокувати», – зазначив Юрій Голець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *