ОСТАННІ НОВИНИ

Гаазький суд почав розслідувати злочини РФ на Донбасі

|

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі почав вивчати матеріали про військові злочини Російської Федерації на сході України. Про це повідомляє Українська правда.

Гаага

За словами депутата польського Сейму, співавтора доповіді Малгожати Госєвської,  їй вдалося зустрітися із прокурором Гаазького суду.

«Завдяки підтримці посольства Польщі в Гаазі, 22 квітня я зустрілася з представниками офісу прокурора Міжнародного кримінального суду. Заява про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених Римським статутом, а також доповідь з доказовим матеріалом на 500 сторінках була прийнята з великим інтересом», – сказала вона.

Гаага2

Госєвська зазначила, що на підставі вивчених матеріалів офіс прокурора прийме рішення про початок слідства проти осіб, зазначених в доповіді.

«Тривалість зустрічі і питання, які задавали для деталізації ситуації дають мені привід для оцінки, що це питання було розглянуто дуже серйозно», -вважає депутат.

Вона додала, що після початку розслідування в подальшому можна буде вносити нові докази, наприклад, покази інших свідків.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *