ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики зірвали обмін заручників до Великодня

|

Обмін заручників між Україною і представниками бойовиків, який мав відбутися до великодня зірвано. Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України на Мінських переговорах Ірина Геращенко, передає кореспондент Львівського порталу.

полонені

«Повертаюся в Київ, і мене перехоплює дух від відчаю. Бо всі ці дні… працювали над всіма можливими компромісами, проходилися по кожному прізвищу, надсилали нові і нові пропозиції іншій стороні, аби звільнити хлопців…

Ми наполягали на їхньому звільненні до Великодня і готові були передати іншій стороні 50 людей… Але… до сьогодні… не отримали жодної відповіді на наші списки і пропозиції! Жодної. І сьогодні все було підло зірвано. Представники ОРДЛО спершу вимагали обговорювати тему газу і т.д., яка не має жодного відношення до гуманітарноі проблематики. Потім заявили, що вони дадуть відповіді на наші пропозиціі після свят, не раніше 12 травня! А після цього заявили, що вимагають звільнити терористів, причетних до терактів в Одесі і Харкові, а натомість нам передадуть список заручників, в якому нам відомо тільки 7 прізвищ, і немає всіх тих героїв, за звільнення яких ми боремося вже рік. Вкидали все нові й нові домашні заготовки, відкидали всі пропозиції звільнити бодай 7 заручників, яких вони готові передати. Так і не надали, попри обіцянку, відповідь по затриманому співробітнику ООН і по релігієзнавцю І. Козловському та відкинули всі ініціативи по важкохворим.

Очевидно, що це виписаний сценарій – шантажу заручниками. Вони зірвали обмін напередодні Великодня – найбільшого православного свята…

Тема заручників має стати ключовою для нормандського формату. Бо поки що Україна б’ється за звільнення українців сама», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *