ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збудують рекордно великий пряник

|

У п’ятницю, 6 травня, на площі Ринок (зі сторони фонтану Амфітрита) з 11:00 год. до 13:00 год. проходитиме зведення найбільшого в Україні будинку із пряників, а о 13:00 год. відбудеться фіксація Рекорду України національним реєстром. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

пряник

Програма:

11:00 -13:00 – зведення найбільшого в Україні будинку із пряників.

13:00 год. – фіксація Рекорду України національним реєстром.

«Львів – це місто радості, подорожей, приємних емоцій. Чимало грандіозних і рекордних подій відбуваються саме тут. Тому не випадково, що зведення найбільшого будиночку із пряників, якого досі в Україні не було, відбудеться саме у місті Львові.

Історія розпорядилася так, що Львів здавна отримав славу міста смаколиків та запашної кави. Протягом багатьох поколінь тут виробляли та продавали найрізноманітніші солодощі, серед яких особливою популярністю користувались «юрашки» – знамениті львівські медові пряники.

З’явилися вони більш, ніж двісті років тому. За тих часів на площі Святого Юрія відбувались гамірні ярмарки із веселими музиками та запальними танцями. Скільки всього цікавого, смачного, мальовничого було там! А в самому серці цього яскравого дійства стояло шатро, де продавали пряники-медяники різного кольору, смаку, чи навіть форми. Були ванільні, кавові, помаранчеві, навіть  мигдальні… усіх не перелічити. За назвою собору та площі пряники стали називати «юрашками». Купити такого пряника «юрашка» в подарунок друзям, рідним чи коханим було святим обов’язком кожного відвідувача ярмарку.

Щоб звести такий пряничний будиночок, Львівська Майстерня пряників “Юрашки” зібрала найталановитіших майстрів, щоб відновити давню традицію та поділитися нею з вами», – розповіли організатори заходу.

На виготовлення рекордного будинку знадобиться  1930 цеглинок-пряників із справжнього тіста, 364 цеглинок для даху, тобто це 500 кг. тіста. Пекарі Львівської майстерні пряників “Юрашки” використають 250 кг борошна, 50 кг. масла, 50 кг. меду і сиропу, 500 яєць. Розмір самого рекордного будинку становитиме  4 м. * 2,5 м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *