ОСТАННІ НОВИНИ

Степан Сус: «Страсний тиждень варто провести у роздумах та молитві»

|

Настоятель храму святих апостолів Петра і Павла, військовий капелан (УГКЦ) про Страсний тиждень напередодні Великодня – празника Христового Воскресіння:

658

«Страсний тиждень це наче підсумок тої мандрівки, яку ми звершували впродовж Великого Посту. Ми вже здобули певні духовні практики у нашому житті, очистилися через щирий жаль та Святу Тайну Покаяння зі своїх прогрішення і тепер можемо (або готові) зустріти Світлий празник Воскресіння Христове.

У цей страсний тиждень я б заохочував порозважати над останніми хвилинами земного життя Ісуса Христа, Його стражданнями, хресною смертю та погребенням.

Пригадаймо собі уривок з Євангелія від Марка, коли Ісус входить зі своїми учнями у Гетсиманію, йде на самоту молитись і каже своїм учням чувати і молитись, тоді приходить, а вони поснули і Ісус вдруге каже чувайте і моліться, щоб не увійти у спокусу, бо дух бадьорий, але тіло немічне.

Я б порадив цей Страсний тиждень провести так само у чувані (роздумах) та молитві. У роздумуваннях над своїм життям, аналізуючи його, пригадуючи, що ми досягли за цей час Великого Посту, а що хотіли досягнути, але не досягли, що хотіли змінити у своєму житті, але так і не змінили. Ми як християни повинні й надалі продовжуймо працювати над власним духовним життям, над його зростом, над своїми тілесними немочами, оскільки ця праця не обмежується лише 40 днями Великого Посту, вона триває усе наше земне життя.

Роздумуймо над тропарем страсного тижня, який нас закликає не спати, бути в постійній готовності бо вже Спаситель близько: «Ось Жених гряде опівночі, і блажен раб, що його знайде несплячим, недостойний же, що його знайде недбалим. Гляди, душе моя, сну не піддавайся, щоб на смерть не було тебе віддано і поза Царством тебе не замкнено, але опам’ятайся, взиваючи: Свят, Свят, Свят єси, Боже, Богородицею помилуй нас».

Тому бажаю усім зустріти Воскреслого Христа, готовими, завжди пам’ятаючи про те все, що Спаситель зробив і робить для нас. Христос дарує нам найбільше у світі, це є це Життя Вічне, ніщо не є більше за це», – повідомив у коментарі Львівському порталу Степан Сус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *