ОСТАННІ НОВИНИ

Новий заступник міністра екології – фігурант «космічного корупційного скандалу»

|

Заступником Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака призначено фігуранта корупційного скандалу Віктора Канцурака. Про це повідомляє УНІАН.

kancurak

За часів Януковича Канцурак був директором Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів, яке очолював спочатку Микола Злочевський, а потім Едуард Ставицький.

У 2011 році Канцурак входив до складу тендерного комітету Міністерства під час закупівлі супутникових знімків території України у австрійської фірми «Austroplan Austrian Engineering GMBH» за 49,38 мільйонів гривень. Тоді на торги подавала заявку Харківська Національна академія міського господарства, яка пропонувала ці фото за 250 тисяч гривень.

За даними журналістів, дешевизна пояснювалась тим, що запитувані Мінекології космічні зйомки території України вже були проведені різними світовими структурами и знаходились у вільному доступі в мережі інтернет. Однак тендерний комітет, як зазначає видання, під формальним приводом відхилив заявку державної української установи на користь австрійської фірми.

Відповідальним за проведення тендеру був заступник Канцурака по Департаменту заповідної справи Ігор Іваненко. Тендерний комітет очолював замміністра Дмитро Мормуль, який після Майдану став помічником нардепа Віталія Чепіноги.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *