ОСТАННІ НОВИНИ

Викрито «підприємців», які незаконно добували гравій із карпатської річки

|

На Львівщині правоохоронці припинили незаконний видобуток гравію у  заплавах та руслах ріки Бутивля у Сколівському районі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

PM761image003

Так, правоохоронці викрили зловмисників під час незаконного видобутку піщано-гравійної суміші. Для видобутку, завантаження та перевезення добутого четверо мешканців Сколівського району використовували важку техніку, зокрема екскаватор «Катепіллер» та три вантажних автомобіля «КрАЗ». При цьому «підприємці» не мали жодного документу, який підтверджував би законність походження будівельної сировини.

PM201image001

Як встановили правоохоронці, у такий спосіб зловмисники організували незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення. Окрім того, видобуток у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством України.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) ККУ. Зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Проводиться досудове розслідування, до якого залучено працівників Державної екологічної інспекції у Львівській області. Встановлюється сума завданих державі збитків.

Фото: поліція

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *