ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові намалювали унікальне полотно, яке виставлять на благодійний аукціон

Мар’яна Марчило, Львівський портал

|

У Вербну неділю, 24 квітня, у Шевченківському гаю відбувся безкоштовний майстер-клас живопису «Подаруй солдату майбутнє!» від Арт-галереї «Мадам Пальмгрен». Захід проходив під керівництвом донецької художниці Юлії Виноградової, яка у зв’язку із війною на Сході України, перебралась до Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

633

Художниця підготувала ескіз полотна, яке згодом розфарбували усі, хто долучився до акції. «Ми ставили собі за ціль створити картину, написану емоціями. І втілити ідею вдалося на сто відсотків!»,  – ділиться враженнями організатор акції Катерина Балінська.

До майстер-класу долучилось понад 100 людей різної вікової категорії зі Львова, Дніпропетровська, Донецька, Києва і навіть з Польщі. Так, майстер-клас відвідала польська художниця, член Спілки польських художників живописців і графіків, Віра Каліновська, яка не лише долучилась до процесу, а й паралельно навчала присутніх писати картини з натури пастеллю.

634

Завершена картина, розфарбована олійними фарбами, має розмір 120 на 70 сантиметрів. Організатори акції подадуть її як лот для благодійного аукціону, що проходитиме у Львові, 14 травня, у театрі ім. Марії Заньковецької в рамках благодійного концерту «Вільні, бо єдині!». Стартова вартість лоту – 3000 гривень.

До слова, благодійний концерт «Вільні, бо єдині!» – це захід, спрямований на збір коштів для реабілітації поранених в ході проведення АТО українських військовослужбовців. Організатором концерту є благодійний фонд «Добрий брат», завдяки діяльності якого з 2014 року оздоровлено понад 130 українських бійців.

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *