ОСТАННІ НОВИНИ

Меркель та Обама закликали якнайшвидше виконати Мінські угоди

|

Німецька канцлерка Меркель наголосила на подальшій підтримці США та Німеччиною мінських домовленостей. Американський президент Обама нагадав Москві, що скасування санкцій проти неї прив’язане до втілення Мінська в життя. Про це повідомляє «Німецька хвиля».

Обама

Німеччина та США й надалі підтримують мінські домовленості, покликані врегулювати конфлікт на Донбасі. Канцлерка ФРН Анґела Меркель закликає сторони протистояння якомога швидше реалізувати передбачені документом кроки. “Ми спільно вживатимемо кроків для цього. Як у переговорах з української стороною, так і насамперед з Росією”, – сказала Меркель у неділю, 24 квітня, під час спільної прес-конференції з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою у Ганновері.

Водночас Меркель вказала на нестабільність перемир’я на Сході України. “Ми досі не маємо стабільного режиму припинення вогню й ми мусимо активніше просуватися в політичному процесі”, – сказала вона, зазначивши, що “детально обговорила” з Обамою подальші кроки, необхідні для досягнення цієї цілі.

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама водночас заявив, що питання скасування санкцій проти Росії порушуватиметься лише тоді, коли з боку Москви будуть цілковито виконані умови Мінських угод. Він також закликав новий український уряд на чолі з Володимиром Гройсманом не сходити зі шляху економічних, політичних та енергетичних реформ в країні.

Фото: joinfo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *