ОСТАННІ НОВИНИ

ПАРЄ звинуватила Садового у мовчазній підтримці зриву ЛГБТ-фестивалю

|

Депутати ПАРЄ закликають українську владу притягти до відповідальності винних у зриві Фестивалю рівності у Львові та вжити заходів для недопущення таких подій надалі. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті ПАРЄ 21 квітня, передає  РБК-Україна.

лгбт

Представники ПАРЄ також звинувачують місцеву владу і поліцію у невтручанні в інцидент у Львові 19 березня.
“Спроба ЛГБТ-групи провести фестиваль рівності у Львові в березні була зірвана правими екстремістами з мовчазної підтримки міської влади і місцевої поліції”, – йдеться в заяві асамблеї.

У документі також сказано, що 60 учасників скасованого судом Фестивалю рівності, опинилися заблокованими в готелі двома сотнями правих екстремістів, при цьому поліція відмовилася втрутитися, називаючи організаторів фестивалю провокаторами.

“Незважаючи на те, що екстремісти кричали “вбити, вбити, вбити”, використовували камені і феєрверки, жоден з них не був заарештований, а мер Львова згодом обмежився тим, що назвав події спланованою провокацією”, – сказано в заяві.

Як Львівський портал вже повідомляв, 19 березня готель, де зібралися у Львові на конференцію активісти ЛГБТ-спільноти, замінували, також сталася сутичка – учасників «Фестивалю рівності» закидали камінням.

Фото: socportal.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *