ОСТАННІ НОВИНИ

«Духовною зброєю нашої перемоги є єдина помісна церква», - Порошенко

|

Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій наголосив на важливості створення єдиної помісної православної церкви. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента.

Порошенко

«В умовах гібридної війни, коли Україна протистоїть збройній агресії сусідньої держави, наші вороги намагаються використати релігійний фактор в своїх інтересах. І найголовніша духовна зброя нашої перемоги, те чого боїться ворог – це наша єдність. Атаки спрямовані, в першу чергу, на те, щоб розколоти нашу державу і розхитати її зсередини», – підкреслив глава держави. Президент наголосив, що попри міжнародну підтримку боротьби України проти агресора перемога залежить від самих українців – їхньої віри та зусиль.

Глава держави підкреслив, що суспільство вимагає від всіх державних органів працювати на єдність та сподівається на це від релігійних організацій.

«Очевидно, що в сьогоднішній ситуації багатьом віруючим важко погодитись із існуючим роз’єднанням українського православ’я. Звичайно, що я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу – у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков. Але й ігнорувати волю народу теж не гоже, так само як неприпустимо допустити втручання в ці процеси іншої держави», – підкреслив президент. Глава держави висловив готовність допомогти реалізувати ті рішення, які запропонують самі предстоятелі Українських церков.

Президент наголосив, що соціологічні опитування показують, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати, – як це заведено в усьому православному світі і більшості православних країн – єдину помісну автокефальну церкву – «церкву, євхаристійно й молитовно поєднану і дуже важливо – адміністративно незалежну від інших держав».

Глава держави вкотре наголосив, що для української держави незмінною залишається повага до свободи совісті та релігійних почуттів українських громадян. «Переконаний, що релігійний мир і взаємна повага, державно-церковне партнерство є вагомим здобутком нашої держави і Україна характеризується церковним миром та злагодою з часів незалежності. І це наше надбання ми маємо берегти та розвивати», – зазначив Петро Порошенко, додавши, що в цьому є вагомою частка зусиль Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, якій в цьому році виповнюється двадцять років.

Фото: religion.in.ua

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *