ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери просять допомогти облаштувати майстерню для дітей-інвалідів

|

Волонтери просять допомогти здійснити мрію дітей-інвалідів з Роздільського дитячого будинку-інтернату про теплу, затишну, креативну та сучасну творчу майстерню. Про це Львівському порталу повідомили представники благодійної організації «Українська благодійницька мережа».

613

За словами волонтерів, якщо вдасться зібрати невелику суму, то закуплять необхідні для «косметичного» ремонту майстерні матеріали, про який просить дитбудинок, а якщо більшу суму – оплатять повноцінний ремонт.

Вихованці Роздільського дитячого будинку-інтернату – розумово та фізично неповносправні діти-сироти. Для них кожен новий день – це випробування. Хлопці, котрі мешкають у дитбудинку, хочуть працювати і розвиватись, займаючись творчістю, незалежно від пори року…

«Маємо приміщення, але не маємо належних умов для роботи взимку. Вікна там старенькі, час бере своє. Двері «самопал» – не найгірший, пригадується в мене колись такі в стодолі стояли. Потреба в «столярці» гостра, оскільки ті дири поролоном не заткнеш. Шукаємо кошти для закупівлі нормальних метало-пластикових конструкцій, які б служили. Також хочеться зробити косметичний ремонт. Одним словом, потрібна Ваша допомога. Хто вікном, хто мішком з шпаклівкою, хто грошима. Хлопці вам подякують», – розповідає один із педагогів дитбудинку

Приміщення, в якому педагоги проводять заняття з вихованцями, потребує ремонту! Основною проблемою є вікна і двері, які охолоджують приміщення швидше, аніж батареї його зігрівають, взимку неможливо працювати з дітьми. Також є певні проблеми з підлогою, основа прогнила, в багатьох місцях просідає, потрібно її міняти.

Варто наголосити, що розвиваюча терапія є життєво необхідною у соціальних дитбудинках для неповносправних сиріт.

Також дітям потрібні:

– бісер;

– нитки для вишивання;

– нитки для ткання;

– кольоровий картон;

– пазли (бажано більших розмірів);

– розмальовки та кольорові олівці;

– м’ячі футбольні;

– м’ячі ігрові (неважкі, можна менших розмірів, типу волейбольних або гандбольних за розміром);

– ракетки для бадмінтону або ракетки-тарілки з м’ячиками на шнурках;

– самокати (можна користовані);

– тарілки «фрісбі»;

– альбоми або папір А4;

– пластилін (новішого зразка, якісний).

Ось такий дріб’язок допоможе дітям зайнятися чимось цікавим та розвиваючим, адже пріоритетними є ті потреби, які сприяють розвитку вихованців інтернату.

Як допомогти можна дізнатись на тут: ubm.org.ua

Довідка:

У Роздільському дитячому будинку інтернаті (Львівська область) мешкають хлопці з особливими потребами. Серед хлопців є сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених і неблагополучних сімей. Це – заклад ІІ-ІІІ профілю, вихованці дитбудинку мають помірну/глибоку розумову відсталість і/або психічні розлади. Більшість вихованців можуть самостійно пересуватись і обслуговуватись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *