ОСТАННІ НОВИНИ

Названо терміни обміну Савченко на ГРУшників

|

Україна і Росія узгодили механізм звільнення льотчиці і нардепа Надії Савченко і двох російських ГРУшників Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до кінця травня. Про це пише російське інформагентство РБК з посиланням чиновників РФ.

савченко

Вказується, що «співрозмовник, близький до керівництва Ради Федерації» заявив, що Москва передасть Надію Савченко в Україну для відбування покарання, а Київ поверне Росії двох засуджених військових «синхронно».

«Ці процеси будуть синхронізовані, але відбудуться тільки після того, як вирок Александрову та Ерофееву вступить в силу – тобто не раніше середини травня», – йдеться у матеріалі.

Як відомо, 22 березня російський суд засудив Савченко до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму і штрафу в 30 тисяч російських рублів.

У четвер її адвокат Марк Фейгін повідомив, що після повернення в Україну Савченко не повинна відбувати покарання, присуджене їй в Росії, оскільки є членом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Президент Петро Порошенко сподівається, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним у понеділок, 18 квітня, вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко, а також обговорити ситуацію навколо російських військових Єрофеєва і  Александрова.

18 квітня Голосіївський районний суд Києва засудив їх до 14 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, яке знаходиться у їх власності.

Один із їх адвокатів заявила, що вирок у їхній справі вступить в законну силу не раніше 25 травня 2016 року, так як копія даного вироку ще не переведена на російську мову і не вручена засудженим.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *