ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство фінансів взялося за створення опорних шкіл

|

Міністерство фінансів відібрало для «пілотного» проекту 24 опорні школи, які отримають кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Про це йдеться на сайті Міністерства, передає кореспондент Львівського порталу.

0044941_1456925149

За ініціативи попереднього Міністра фінансів Наталії Яресько, даний проект був започаткований Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких – Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія «Майкрософт Україна», яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів. Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.
В рамках Проекту було відібрано по одній школі у кожній області, що отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Зазначена школа зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості.
Як йдеться у повідомленні Міністерства, відбір проводився незалежними представниками Проекту за участі міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації, буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. Проте до прозорості цієї процедури відбору все ж залишаються питання.

 

Політолог та керівник Західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська вважає, що процес формування цих на наступних опорних шкіл має бути більш зрозумілим.

«Цей проект сьогодні впливає і на реформу освіти, і на процеси децентралізації. Тому він потребує більш тісної співпраці між підрозділами різних структур (починаючи від Міністерства і закінчуючи місцевими школами і громадами). Я сподіваюся, що в дуже швидкому часі будуть розроблені якісь рекомендації щодо створення опорних шкіл. Критерії відбору є вказані у постанові Кабінету Міністрів, але хочеться більш прозорого прийняття рішень», – прокоменувала Львівському порталу Оксана Дащаківська.

Окрім того, пані Оксана вважає, що є питання не лише до Міністерства фінансів, а й до тих директорів шкіл та керівників управлінь освіти, чи вони розуміють, що таке опорні школи.

Зазначимо, що 1 вересня 2016 року оновлені навчальні заклади мають вже відкрити двері для школярів.

Перелік відібраних опорних шкіл станом на 21 квітня 2016 року:

опорні школи1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *